Els drons tenen un enorme potencial en els camps de l’ecologia forestal o la biologia de la conservació. L’objectiu de Inforest – Drone JRU és intentar apropar encara més aquesta tecnologia a la recerca desenvolupada a Catalunya relacionada amb el medi natural.

La unitat Inforest-Drone JRU va esdevenir al 2015 la primera institució de recerca a Catalunya i una de les primeres d’Espanya autoritzada com a operadora dron per AESA. En l’actualitat compta amb tres pilots oficials i 5 investigadors i tècnics.

La flota es compón de dues aeronaus Phantom 3, una de les quals està equipada amb una càmara multiespectral Parrot Sequoia.

Des del 2015, la unitat Inforest-Drone JRU ha treballat per retallar les distàncies entre aquesta tecnologia i la recerca forestal, ecològica i de biodiversitat, alhora que s’ha mantingut actualitzada en les novetats que constantment ofereix el sector.

El servei Inforest-Drone JRU amb base a Solsona pretén generar productes específics amb caràcter aplicat i convertir les aplicacions en ecologia en un nou motor de l’impuls d’aquesta tecnologia a Catalunya.    

Segueis també la iniciativa a Research Gate

 

 

 

Institucions involucrades

 

 

CTFC

 

Centre Tecnològic Forestal de Catalunya

La missió del CTFC és contribuir a la modernització i a la competitivitat del sector forestal, al desenvolupament rural i la gestió sostenible del medi natural, per mitjà de la recerca, la transferència de tecnologia i el coneixement a la societat amb l’ànim d’esdevenir un centre de referència en l’àmbit nacional i internacional.

CREAF

Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals

El CREAF és un centre públic de recerca dedicat a l’ecologia terrestre, l’anàlisi territorial i el canvi global, que persegueix l’excel·lència en la producció i difusió del coneixement, a més de la innovació, el desenvolupament i la transferència de metodologies.